Cu doua saptamani inainte sa implineasca 19 ani, un baiat din Bucuresti si-a pus capat zilelor, indragostit fara speranta de profesoara de limba romana. In numai cateva secunde, tanarul si-a luat viata aruncandu-se de la balconul apartamentului celei de care era indragostit.

O pasiune nemarturisita

Bogdan Costache urma sa implineasca 19 ani peste doua saptamani. Prietenii sai apropiati stiau ca traieste „o mare pasiune” pentru cineva de la scoala, insa nimeni nu banuia ca persoana respectiva ar putea fi Corina Vasile, chiar profesoara sa de limba romana.

Aceasta se mutase de curand de la Colegiul Tehnic „Grivita” la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, insa continua sa-i ofere „meditatii”, in particular, lui Bogdan pentru examenul de bacalaureat din aceasta vara.

Nimeni nu stie cand a inceput totul. Profesoara le-a declarat anchetatorilor ca Bogdan nu si-a recunoscut niciodata direct, de fata cu ea, pasiunea, insa lasa sa se vada acest lucru. Nici Corina nu a avut vreodata direct si definitiv o discutie cu acesta deoarece, spune ea, tanarul era extrem de impulsiv si orgolios.

De altfel, in afara orelor de meditatie, cei doi nu se intalneau niciodata. Femeia are 27 de ani, este casatorita de cinci ani cu un inginer si nu are copii.

S-a intamplat din senin

Joi, Bogdan Costache a sunat la usa fostei sale profesoare de limba romana. Se prezentase cu aproape jumatate de ora mai devreme decat ora stabilita initial si a fost primit de Corina, tocmai din acest motiv, cu o anumita raceala.

Din discutiile pe care aceasta le-a avut cu anchetatorii, acestia au concluzionat ca discutia s-a rezumat la cateva schimburi de amabilitati si formule cordiale de intalnire. Nimic mai mult.

Corina si-a reluat masa, din care fusese intrerupta de sosirea lui Bogdan, timp in care acesta s-a dus in camera unde urma sa se desfasoare ora de limba romana. Cinci minute mai tarziu, Corina avea sa gaseasca camera goala si geamul larg deschis. A fugit la fereastra, iar jos l-a zarit zacand pe Bogdan.

Integral in EvZ

(de Mihaela Stanciucu, Mihai Mincan)