Astfel, in data de 15 martie 2007, Consiliul de Onoare al Ordinului National „Steaua Romaniei” ii ceruse lui Vadim sa-si prezinte public scuze in termen de 15 zile, urmand ca, in caz contrar, sa ceara retragerea medialiei.

Gestul Consiliului a fost determinat de o scrisoare oficiala adresata de Mircea Dinescu, Radu Filipescu, Gabriel Liiceanu, Andrei Oisteanu, Stelian Tanase - cu totii Cavaleri ai Ordinului National „Steaua Romaniei”.

Avand in vedere ca Vadim nu si-a prezentat public scuze, Consiliul a decis retragerea Ordinului, iar decretul a fost contrasemnat de premier si semnat de presedinte.

Iliescu l-a decorat pe Vadim si a starnit un val de proteste

Reamintim ca decizia lui Ion Iliescu de a-l medalia pe Vadim a starnit un val de indignare in randul publicului. Motivatia oficiala a lui Iliescu a fost ca Vadim a meritat distinctia pentru "contributia meritorie la desfasurarea actului legislativ, la adoptarea unor legi fundamentale, necesare dezvoltarii tarii".

Imediat dupa decorarea lui Vadim, laureatul Premiului Nobel pentru Pace, profesorul Elie Wiesel, a restituit Ordinul "Steaua Romaniei" cu care fusese decorat de presedintele Iliescu in iulie 2002, argumentand ca nu poate face parte dintr-un grup in care este membru si Corneliu Vadim Tudor.