Romtelecom va avea, din 28 mai, o noua grila de tarife pentru serviciile sale de telefonie fixa, ca parte a primei faze din noua strategie a companiei, prezentata duminica de directorul general al companiei, Yorgos Ioannidis.

Acesta a anuntat un nou abonament ce va fi introdus cu aceeasi data, “Confort Nelimitat”, care permite apeluri gratuite nelimitate indiferent de palierul orar, in reteaua Romtelecom, la pretul de aproximativ 37 RON pe luna fara TVA.

Ioannidis a anuntat, totodata, ca pe viitor strategia de dezvoltare a companiei se va concentra pe oferta de broadband si pe cea de continut.

Compania, a declarat el, cauta in present solutii pentru a-si imbunatati oferta de televiziune prin satelit, Dolce, lucrand totodata si la proiectul de a recurge la tehnologiile IPTV (televiziune prin Internet protocol), incepand din prima jumatate a anului viitor.

In privinta ofertei de Internet broadband, Ioannidis a declarat ca Romtelecom a redus preturile la jumatate. Mai precis, printr-o promotie ClickNet ce va fi lansata in a doua jumatate a lunii iunie, cel mai mic tarif va scadea la jumatate (7,5 euro fara TVA), scadere ce va fi operata pentru toate abonamentele lunare prin tehnologia ADSL.

Acelasi Ioannidis a declarat ca “intrarea Vodafone si Orange pe piata de telefonie fixa era de asteptat. Ea ne face viata mai interesanta”.

El a refuzat sa comenteze daca Romtelecom isi pune problema sa achizitioneze retele de cartier, afirmand doar ca “nu suntem legati de nimic”. El a admis ca a vizitat o astfel de firma, afirmand ca retelele de cartier din Bucuresti il fac sa se gandeasca la “primele zile ale capitalismului in Statele Unite”.

Cu aceeasi ocazie, directorul general i-a prezentat si pe noii membri in echipa de management a Romtelecom: Efthimios Papapostolou - Director Executiv Servicii pentru Afacere; Joerg Zeddis - Director Executiv Comercial; George Makovski - Director Executiv Comercial, Segment Business; Fotis Karonis - Director IT; Anca Georgescu Aladgem - Director Resurse Umane.