Vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian, a declarat duminica, dupa sedinta partidului ca nu se pune in discutie, in perioada urmatoare, posibilitatea unei motiuni de cenzura si ca PNL are in vedere ramanerea la guvernare. ''In perioada urmatoare nu pun in discutie posibilitatea unei motiuni de cenzura.

Mi se pare cel putin straniu ca PD sa invoce o motiune de cenzura cata vreme a fost la guvernare. Ar insemna sa faca o motiune de cenzura impotriva sa'', a spus Vosganian.

El a adaugat ca PNL respinge ideea potrivit careia referendumul a reprezentat un esec pentru actul de guvernare, pentru ca a fost vorba despre o disputa intre presedinte si Parlament.

Declaratiile au fost facute la iesirea din sedinta BPC a partidului, in care urmeaza sa se stabileasca cu ce mandat se vor prezenta liderii liberali la consultarile de luni, de la Cotroceni.

Saptamana aceasta, liderul PSD, Mircea Geoana i-a recomandat lui Tariceanu sa isi caute sutinere in Parlament, daca vrea sa ramana la guvernare.

Totodata, presedintele PD Emil Boc a amenintat guvernul Tariceanu cu o motiune de cenzura, care ar urma sa fie depusa de catre democrati, care ar avea insa nevoie de sustinerea PSD, pentru a trece de votul in Parlament.

Calin Popescu Tariceanu isi asuma responsabilitatea pentru esecul PNL la referendum

Seful PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat la finalul sedintei ca isi asuma responsabilitatea pentru esecul de la referendum. "Am comis o greseala majora angajandu-ma in dispute politice sterile", a declarat liderul PNL.

Delegatia liberala care va merge la Cotroceni va fi condusa chiar de Calin Popescu Tariceanu. Acesta a anuntat ca va demara si el o actiune de consultare cu toate partidele pentru asigurarea unei sustineri parlamentare stabile.

Liberalii au declarat ca merg la consultarile cerute de presedintele Basescu deoarece proiectele care se discuta acolo sunt chiar initiativa PNL si-i intereseaza in mod direct sa obtina sprijin parlamentar pentru adoptarea lor, dar s-au aratat reticenti fata de propunerea de modificare a Constitutiei.