SGAM Fund a venit in Romania cu un numar de 11 fonduri de investitii, care fac plasamente pe pietele europene din Marea Britanie, Franta, Germania, dar si pe pietele de capital din Japonia, China si Statele Unite.

Investitia minima la SGAM Fund este de 5.000 de euro. „Cei care doresc sa cumpere unitati la acest fond o pot face de la ghiseele BRD.

Dar trebuie sa tina cont ca suma minima pentru aceasta investitie este de 5.000 de euro. Iar la BRD un consilier financiar ii va indruma spre un anume subfond, in functie de toleranta omului la risc.

Avem subfonduri care investesc pe pietele chinezesti, dar si pe marile piete de capital ale lumii. In speta in SUA, in actiuni ale unor companii cu capitalizare de peste un miliard de dolari gen Microsoft, IBM“, spune Dan Mihail Nicu, directorul general al SG Asset Management Romania, compania care vinde, in fapt, pe piata din tara noastra aceste titluri.

Orizontul de timp pe care se face investitia este de trei, cinci sau sapte ani. „Persoanele care au un apetit mai mare pentru risc pot investi intr-un subfond care actioneaza pe piata chinezeasca. La acest subfond, randamentul in ultimii cinci ani a fost de 220%.

Cei care au o toleranta mai mica la risc pot investi intr-un subfond care plaseaza bani in actiuni ale unor companii mari de pe piata americana. La acest subfond, randamentul in ultimii trei ani a fost de 36%.

Ceea ce inseamna o medie de 12-13% pe an, destul de buna, mai ales ca riscul este unul foarte mic“, mai adauga Dan Nicu.