Ministrul japonez al Agriculturii, Toshikatsu Matsuoka, acuzat de luare de mita, aflat in stare critica dupa o tentativa de sinucidere, a murit, luni dimineata, transmite televiziunea NHK, citata de presa internationala.

Matsuoka a fusese descoperit inconstient, de un asistent de-al sau, la resedinta din Tokyo a ministrului.

Presa japoneza l-a acuzat recent pe ministrul Agriculturii, in varsta de 62 de ani, ca ar fi implicat in afaceri de coruptie. Matsuoka a negat insa, toate acuzatiile.

Incidentul vine cu mai putin de doua luni inaintea alegerilor pentru camera superioara a Parlamentului, un test important pentru guvernul de dreapta, condus de premierul Shinzo Abe.

Primul ministru, conservator, este in continua scadere de popularitate in sondaje, potrivit unor rezultate publicate luni, scrie AFP.

Japonezii par ca-l pun pe Abe sa plateasca pentru scandalurile de coruptie in care au fost implicati mai multi apropiati de-ai sai, scrie presa nipona.

De la instalarea sa la putere, in septembrie, anul trecut, doi dintre cei mai apropiati colaboratori ai premierului au fost constransi sa demisioneze.