France Telecom a confirmat faptul ca mai multi potentiali cumparatori si-au aratat interesul pentru preluarea diviziei de telecomunicatii Orange din Olanda, grupul francez de telecomunicatii anuntand, luni, intr-un comunicat de presa, ca in prezent a demarat un proces formal de analiza a acestor oferte, informeaza Expatica.com.

Conducerea France Telecom nu a furnizat mai multe detalii referitoare la identitatea potentialilor cumparatori.

France Telecom a anuntat miercurea trecuta ca este in discutii cu mai multi investitori interesati sa cumpere unitatea Orange din Olanda. Grupul a negociat si cumpararea furnizorului spaniol de internet Ya.com, detinut de grupul Deutsche Telecom.

Vodafone a castigat insa duminica, 13 mai 2007, licitatia pentru furnizorul spaniol de internet Ya.com, in defavoarea Orange, valoarea achizitiei situandu-se intre 400-500 milioane de euro.

Cu aproximativ 400.000 de abonati, Ya.com este cel de-al patrulea mare furnizor de internet in banda larga din Spania dupa Telefonica, Orange si Ono.

Potrivit informatiilor grupului, la data de 31 martie 2007, France Telecom avea peste 161 de milioane de clienti in cinci continente, doua treimi dintre acestia fiind clienti Orange. Anul trecut, grupul a inregistrat vanzari in valoare de 51,7 miliarde euro. In primul trimestru din acest an, valoarea vanzarilor a atins 12,8 miliarde euro.

France Telecom a anuntat recent ca numarul abonatilor Orange Romania, a crescut in primul trimestru al acestui an cu peste 16%, pana la 8,05 milioane de clienti. Orange este cel mai mare operator de telefonie mobila din Romania, urmat de Vodafone, cu peste 7,7 milioane de abonati.