Dupa succesele filmelor ”Moartea domnului Lazarescu” si “A fost sau n-a fost?”, a venit randul teatrului din Romania sa incante publicul american. “Noul val“ al teatrului romanesc este personajul principal al ultimei editii din prestigioasa publicatie “American Theatre”, unde are dedicata o sectiune speciala.

Autorul materialului pune accentul pe productiile independente de pe scenele bucurestene si pe Festivalul International de Teatru de la Sibiu.

O secventa din spectacolul regizorului Silviu Purcarete, “Asteptandu-l pe Godot“, pus in scena la Teatrul din Sibiu, a fos aleasa de altfel sa ilustreze coperta revistei americane si l-a transformat intr-o vedeta pe tanarul actor sibian Pali Vecsei.

Spectacolul ”Electra”, regizat de Mihai Manutiu, si ”Rinocerii”, pus in scena de Tompa Gabor, sunt mentionate printre productiile de succes ale teatrului sibian, in timp ce tanarul regizor Radu Alexandru Nica este apreciat pentru ”vigoarea ritmica” a ”Noptii arabe”.

O mentiune speciala este acordata lui Silviu Purcarete si spectacolului ”Asteptandu-l pe Godot”, despre care se afirma ca este ”un triumf in toate sensurile”. ”Orase precum Bucuresti si Sibiu sunt scene imense pentru o renovare radicala... a imaginii triste despre Romania’’, crede criticul american Randy Gener, autorul materialului.