Jumatate din managerii IT care testeaza sau au instalat Microsoft Windows Vista in acest an au declarat ca masurile de securitate imbunatatite ale noului sistem de operare constituie pricipalul motiv al adoptarii acestuia.

Studiul Enterprise Security Survey a fost realizat de Amplitude Research pe un grup de 300 de profesionisti IT, dintre care 217 iau in considerare trecerea la Vista. Dintre acestia, 14% au declarat ca sunt deosebit de interesati de User Account Control (UAC), o noua caracteristica de securitate destinata limitarii drepturilor administrative pe statii in vederea combaterii atacurilor cu malware.

Alti 22% dintre respondenti au specificat ca vor trece la noul sistem de operare pentru a beneficia de functionalitatile imbunatatite ale Windows Vista.

Studiul, care intentiona sa determine care sunt principalele motive de ingrijorare ale administratorilor IT in activitatea lor, a aratat de asemenea ca securitatea transferurilor de fisiere constituie o problema din ce in ce mai mare.

Transferurile de fisiere au ajuns sa se inscrie intre primele trei cele mai importante probleme de securitate ale managerilor IT, 31% dintre acettia considerandu-le operatiuni de risc maxim, comparativ cu doar 13% in anul precedent.

In jur de doua treimi dintre cei 300 de respondenti au raportat ca folosesc metode securizate la transferurile interne de fisiere in companiile lor, procentajul reprezentand o crestere semnificativa in comparatie cu cei 52% din anul 2006.

De asemenea, trei din patru profesionisti IT au declarat ca au folosit metode de transfer securizat al datelor sensibile in relatiile cu clientii, vanzatorii, furnizorii sau alte categorii de colaboratori.

integral in Chip Online