O dansatoare japoneza in varsta de 20 de ani, care vrea sa-si deschida o scoala internationala de dans, a fost incoronata Miss Univers 2007.

Riyo Mori devine astfel a 56-a castigatoare a titlului, dupa un concurs marcat de proteste si incidente, scrie presa internationala de marti.

Miss SUA, Rachel Smith, a alunecat si a cazut pe scena, dar a obtinut totusi locul al cincilea in concurs, iar Miss Suedia, Isabel Lestapier Winqvist, a fost exclusa din concurs dupa ce mai multi reprezentatnti ai tarii sale s-au plans ca aceasta competitie este degradanta pentru femei.

Riyo Mori a primit coroana de regina a frumusetii in valoare de 250.000 de dolari de la Zuleyka Rivera din Puerto Rico, desemnata Miss Univers in 2006. De asemenea, Mori a fost recompensata cu un ceas de lux, o garderoba completa si un apartament in New York, pentru un an de zile.

Concursul, desfasurat in Mexic, a avut un public de 10 000 de persoane si circa 600 milioane de telespectatori din toata lumea.

Chinezoaica Ningning Zhang a fost aleasa Miss Simpatica, iar filipineza Anna Theresa Licaros a fost desemnata cea mai fotogenica din concurs.

In competitie au fost reprezentate 77 de tari.