Piata auto internationala ar putea fi scena unei noi preluari de mari dimensiuni: potrivit ziarului suedez Goteborgs Posten si cotidianului Financial Times, citate de Reuters, compania americana Ford este interesata de vanzarea marcii Volvo. Potrivit surselor citate, de preluare s-a aratat interesata compania germana BMW.

Cotidianul suedez, citat de Reuters, sustine ca BMW studiaza posibilitatea de a cumpara marca Volvo, in timp ce Financial Times anunta “discutii informale” intre oficiali ai BMW si Ford.

Cele doua companii au refuzat insa sa comenteze informatiile aparute in presa internationala. Dupa aparitia in presa a informatiilor privind posibila preluare, actiunile BMW au crescut cu 1,99% la Bursa de la Frankfurt, potrivit analistului Liviu Moldovan.

Ford a cumparat Volvo in 1999, marca suedeza facand acum parte din divizia de automobile de lux a companiei americane.

Ford nu face publice rezultatele individuale ale companiilor din portofoliul sau, dar divizia sa de lux a avut pierderi totale de 327 de milioane de euro in 2006, potrivit ABC News.

Oficiali ai bancii de investitii Merrill Lynch, citati de ABC News, sustin ca Ford ar putea strange peste 9 miliarde de euro din vanzarea intregii divizii de lux (din care mai fac parte Jaguar si Land Rover).