Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat marti dupa sedinta Biroului Permanent National ca discutiile despre un viitor Guvern sunt premature. Geoana a precizat insa ca au fost alcatuite echipele de negociere - conduse de presedintele partidului-, pentru discutiile care vor avea loc in perioada urmatoare cu celelalte partide parlamentare.

Aceste intalniri au in vederea identificarea unei formule de majoritate parlamentara, care sa asigure stabilitatea unui guvern.

Sedinta PSD a avut loc dupa consultarile politice, initiate de presedintele Traian Basescu.

PSD cere PD sa hotarasca daca vrea anticipate sau vot uninominal

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca liderii centrali ai partidului au discutat si despre intentia PD de a depune o motiune de cenzura si a spus ca democratii ar trebui sa se hotarasca daca doresc anticipate sau vot uninominal.

Liderul social-democratilor a explicat ca daca PD depune motiunea de cenzura in scopul declansarii alegerilor anticipate, acestea vor fi organizate pe baza actualului sistem de vot. Cealalta varianta este ca PD sa renunte la ideea alegerilor anticipate si sa se concentreze alaturi de celelalte partide parlamentare la introducerea votului uninominal.