Singurul reprezentant al Romaniei pe tabloul principal masculin, Victor Hanescu a parasit turneul in primul tur, fiind invins in trei seturi de argentinianul Guillermo Canas.

Hanescu a pierdut cu 6-3, 6-1, 6-4, dupa doua ore de joc, si va primi pentru participarea in primul tur cinci puncte ATP si un cec de 14.000 de euro.

Surpriza zilei a treia la Paris este eliminarea favoritului numarul trei, americanul Andy Roddick, care a fost invins in runda inaugurala de rusul Igor Andreev cu 3-6 6-4 6-3 6-4.

Iar chilianul Fernando Gonzalez, cap de serie numarul cinci, a pierdut in trei seturi in fata cehului Radek Stepanek, scor 6-2 6-2 6-4. Gonzalez a fost finalist in primul Grand Slam al anului, la Melbourne, unde a pierdut in ultimul act in fata lui Roger Federer.

In concursul feminin, miercuri, Edina Gallovits o va intalni pe Vasilisa Bardina din Rusia, in timp ce Raluca Olaru o va infrunta pe Iulia Vakulenko din Ucraina, ambele partide in turul intai.

Iar Andrei Pavel va evolua in concursul de dublu, unde face pereche cu germanul Alexander Waske. Cei doi au fost desemnati capi de serie numarul 11 si infrunta in mansa inaugurala perechea Alexander Peya/Bjorn Phau (Austria/Germania).