Prima scena lirica a tarii gazduieste in zilele de 2 si 3 iunie, de la ora 18.30, Galele Internationale de Balet, eveniment de exceptie care reuneste alaturi de prim-solisti ai Operei Nationale Bucuresti, o serie intreaga de artisti romani si straini de mare valoare, informeaza siteul Operei bucurestene.

Opera Nationala Bucuresti va fi reprezentata de Corina Dumitrescu, Ovidiu Matei Iancu, Teodor Ciocoiu, Cristina Opincaru, alaturi de care va dansa, din nou, Razvan Mazilu.

Teatrele lirice din tara au acceptat, de asemenea, cu generozitate, invitatia de a colabora la realizarea celor doua spectacole, astfel incat vor evolua in acele zile la Bucuresti Felicia Serbanescu si Horatiu Chereches, prim-balerini ai Teatrului “Oleg Danovski” din Constanta, precum si Silvia Domintean si Lucian Bacoiu, de la Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca.

Opera Nationala din Bucuresti ii va gazdui, de asemenea, pe Bogdan Aliceica si Sean Stewart, solisti ai American Ballet Theatre, Daniil Simikin, solist al Operei de Stat din Viena, Cristina si Alexi Terentiev, de la Opera din Chisinau, Vessa Tonova, de la Opera Nationala din Bulgaria.

Elevi ai Liceului de coregrafie „Floria Capsali”, din Bucuresti au fost invitati sa danseze alaturi de balerinii celebri, conferind spectacolelor un plus de emotie si prospetime si avand ocazia sa absoarba din experienta partenerilor lor din acele zile.

Regia spectacolelor apartine lui Sergiu Anghel.