Deutsche Telekom, cea mai mare companie de telecomunicatii din Europa, va investi 20 de milioane de dolari in operatorul de telefonie prin internet Jajah.com, fiind pentru prima data cand un gigant de telefonie isi arata sprijinul pentru noua generatie de servicii care permit telefonia prin internet, informeaza Reuters.

Tot in aceasta luna, Intel a anuntat incheierea unui acord cu Jajah.com si investitii de 15 milioane de dolari in aceasta companie.

Pe langa Intel si Deutsche Telecom, Jajah.com a mai fost finantata si de catre fondul de investitii Sequoia Capital (fond care a ajucat un rol cheie in succesul Google, YouTube si PayPal). Jajah.com ofera posibilitatea de a conecta doua telefoane, mobile sau fixe, prin internet, la tarife de convorbiri locale.

Nu este necesara instalarea de software ori atasarea unui microfon la computer, iar serviciul nu este restrictionat doar la Windows. Apelul se realizeaza intre cele doua telefoane, Jajah.com fiind intermediarul.

Jajah se asteapta la cinci milioane de utilizatori pana la sfarsitul acestui an

Scopul Jajah.com este de a detrona Skype ca si provider principal de VoIP.

Cotidianul The Guardian titreaza in editia de marti ca Jajah.com a fost infiintata cu doi ani in urma de intreprinzatorii austriaci Roland Scharf si Daniel Mattes, al caror scop initial a fost sa aiba un million de utilizatori dupa un an de functionare, intocmai ca rivalul Skype, companie cumparata in anul 2005 de catre eBay contra sumei de 2,6 miliarde de dolari.

“In fapt, am avut doua milioane de utilizatori intr-un an. Suntem foarte multumiti”, a declarat Daniel Mattes, pentru The Guardian.

Potrivit Reuters, Jajah se asteapta ca pana la sfarsitul acestui an sa atraga peste cinci milioane de utilizatori. Skype are in prezent peste 200 de milioane de utilizatori. Tot Reuters mai puncteaza faptul ca Germania este una dintre primele cinci piete ca marime ale Jajah.com, dupa Statele Unite si Marea Britanie. Jajah mai are o prezenta puternica in China si India.