Dl Voiculescu a tinut o conferinta de presa, nu stiu daca a fost cu ocazia consultarilor de la Cotroceni sau a amanarii deciziei privind colaborarea lui cu Securitatea. Cu ocazia asta, dl Voiculescu i-a cerut presedintelui sa-si asume guvernarea. Citez,

"Partidul Conservator a hotarat sa-i solicite lui Traian Basescu asumarea guvernarii in mod transparent, sa colaboreze cu primul-ministru, sa participe cat mai des la sedintele de guvern, sa fie solidar cu Guvernul, astfel incat sa nu mai dea vina pe nimeni."

Si acum citez din actul de acuzare al comisiei de ancheta a presedintelui, numita popular, ce coincidenta, “comisia Voiculescu”, dupa politicianul care a condus-o:

"Comisia retine, in sinteza, cel putin urmatoarele fapte grave savarsite de Traian Basescu, precum si principii si prevederi constitutionale incalcate: (...)

8. A actionat constant pentru subordonarea guvernului si s-a substituit acestuia, (...)

10. A participat abuziv la sedinte de guvern care nu aveau pe ordinea de zi probleme care tineau de competenta presedintelui"

Dl Voiculescu ii cere practic presedintelui sa adopte o conduita pe care tot el a considerat-o, cat se poate de limpede si de oficial, neconstitutionala. [MoROmeTe scrie aici despre acelasi subiect.]

Alt bilet de papagal il primeste pentru cel putin una din exceptiile de neconstitutionalitate cu care vrea sa scape de verdictul de colaborator al securitatii, cea care se refera la incalcarea dreptului de a fi ales.

Acum din cate stiu legea CNSAS nu are pana una alta nici un element de lustratie a demnitarilor alesi (iar eu n-as fi de acord cu o astfel de lege), dar toate astea au putina importanta aici. Dl Voiculescu primeste distinctia din titlu pentru faptul ca a anuntat ca se va retrage voluntar in cazul in care verdictul ii va fi impotriva.

Prin avocatii sai, presedintele PC se plange acum ca legea l-ar obliga sa faca ceea ce a promis sa faca de buna voie si nesilit de nimeni.