Compania de dezvoltare imobiliara Impact Developer&Contractor intentioneaza sa atraga intre 60 si 80 de milioane de euro de la actionari, prin intermediul unei majorari de capital, pentru a finanta achizitia unor terenuri si dezvoltarea unor proiecte imobiliare, potrivit unei raportari transmise Bursei de Valori.

Compania a convocat Adunarea Generala a Actionarilor pentru data de 6 iunie pentru a supune dezbaterii propunerea de majorare a capitalului social. Consiliul de Administratie al Impact a aprobat trei variante pentru majorarea capitalului, care vor fi discutate de catre actionari.

Prima varianta prevede emiterea a 235 de milioane de actiuni noi la pretul de 0,85lei/actiune, a doua varianta este cu 212 milioane de actiuni la pretul de 1 leu/actiune, iar a treia propunere este majorarea cu 200 de milioane de actiuni noi la 1,2 lei/actiune.

Pretul de emisiune cuprinde valoarea nominala a actiunilor, de 0,1 lei/actiune si o prima de emisiune care variaza intre 0,75 si 1,2 lei/actiune. Suma minima pe care compania isi propune sa o stranga este de 200 mil. lei (60 mil. euro), in primul scenariu, si de 260 mil. lei (80 mil. euro) in varianta a treia.

Pretul actiunilor in piata este in prezent de 0,955 lei/actiune.

Integral in Ziarul Financiar