Aflate in autorizare la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), cele doua fonduri vor fi lansate de compania specializata in asigurari de viata si vor avea un grad de risc mediu. Oficialii companiei apreciaza ca vor investi activele administrate pe Bursa de Valori Bucuresti, in proportie de 25-35% si, abia dupa doi ani, pe pietele externe.

Avand in vedere ca Omniasig Asigurari de Viata este membra a Vienna Insurance Group (VIG), companie listata la Bursa din Viena, ne-am fi putut astepta ca investitiile pe care le va face compania de pensii private sa vizeze si piata de capital internationala.

Totusi, "interesul companiei noastre este ca fondurile de pensii sa fie investite inapoi in economia locala, exact asa cum face societatea si in toate tarile in care este prezenta", spune Cristina Nitescu, director general al companiei Omniasig Pensii Private.

Omniasig urmareste un grad mediu de risc

Actionariatul noii companii formate este alcatuit din 10% Omniasig si 90% TBI Holding. Omniasig Pensii Private tinteste 10% din piata pensiilor obligatorii si doreste sa atraga 350.000 de clienti pentru pilon II, respectiv 20.000-30.000 pentru fondul de pensii facultativ (pilon III), in primul an de activitate, a mai declarat directorul general al companiei.

Integral in Adevarul

de Oana Grecea