"Cheltuielile pentru indeplinirea standardelor de mediu sunt modice in comparatie cu profitul Petrom pe anul trecut. In cateva luni se pot moderniza cele cinci rezervoare. Nu cred ca Arpechim se va inchide", a declarat Varujan Vosganian, Ministrul Economiei si Finantelor.

Vosganian, citat de Newsin, a mai aratat ca Oltchim este foarte afectata de inchiderea Arpechim si trebuie luate masurile pentru ca fabrica din Ramnicu Valcea sa nu se inchida.

"Am avut ieri (n.n. - marti, 29 mai) o intalnire cu reprezentantii Petrom, care au spus ca vor face investitiile. Reprezentantii statului la Petrom au mandat de la noi (MEF si AVAS) sa fie de acord", a declarat Vosganian. Nu a fost o problema de bani a fost o problema de etapizare a investitiilor", a mai adaugat ministrul.

In cazul in care platforma Arpechim ar fi inchisa, una din victimile sigure ar fi combinatul Oltchim, dependent aproape total de materia prima produsa la Pitesti.

Gheorghe Balint, directorul de productie al Oltchim, a declarat marti ca in cazul in care rafinaria Arpechim va fi inchisa, combinatul isi va inceta activitatea in proportie de 60-65% si va inregistra pierderi de 30 de milioane de euro pe luna.

Constatin Roibu, presedintele CA al Oltchim, a declarat in cursul zilei de miercuri ca exista un interes al combinatului de la Ramnicu Valcea pentru achizitionarea integrala a Arpechim-ului, fiind dispusi sa achite intergal valoarea de piata a rafinariei.

Acesta nu a oferit insa detalii despre eventualele costuri pe care le-ar presupune achizitia rafinariei si nici despre modalitatea in care s-ar putea obtine aceasta suma.