Compania italiana Enel va investi in urmatorii 15 ani peste doua miliarde de euro in cele trei retele de distributie a electricitatii pe le detine in Romania, a declarat Matteo Codazzi, directorul Enel Romania, citat de NewsIn.

"Vrem sa alocam un miliard de euro catre Enel Electrica Banat si Enel Electrica Dobrogea, iar restul de un miliard de euro vor fi alocati pentru Electrica Muntenia Sud, cu scopul de a moderniza reteaua si a implementa servicii de calitate pentru clienti", a spus directorul Enel Romania.

De asemenea, Matteo Codazzi a mai spus ca Enel este interesata sa investeasca la termocentrala Braila, in reactoarele trei si patru de la Cernavoda si in energie regenerabila, in special in energie eoliana.

Guvernul a imputernicit, in sedinta de miercuri, Ministerul Economiei si Finantelor si AVAS sa demareze procedurile pentru incheierea contractului de privatizare a Electrica Muntenia Sud cu Enel.

Contractul de privatizare va fi semnat pana cel tarziu la 17 iulie 2007, a aratat premierul.

Acest contract are ca obiect dobandirea de catre Enel a unui pachet de actiuni reprezentand 67,5% din capitalul social al Electrica Muntenia Sud.

La privatizara Electrica Muntenia Sud au participat 10 dintre cele mai mari companii europene si americane in domeniu, in urma selectiei fiind aleasa oferta care a intrunit cel mai mare numar de puncte, respectiv cea a Enel Italia, a precizat premierul Tariceanu.