Constructia unui numar de 20 de spitale judetene de urgenta si opt spitale regionale universitare va incepe in octombrie, potrivit hotararii de guvern adoptate in sedinta de miercuri.

Seful Executivului a amintit ca, anterior, Guvernul a aprobat un program prin care Ministerul Sanatatii va finanta construirea a 28 de spitale de urgenta noi si reabilitarea altor 15 unitati spitalicesti.

Procedura de licitatie pentru atribuirea contractului de proiectare si constructie a spitalelor noi va fi finalizata pana la sfarsitul lunii august, iar contractele cu agentii economici desemnati castigatori vor putea fi incheiate pana la finele lunii septembrie.

Lucrarile de constructie vor demara in luna octombrie, durata totala a constructiei fiind estimata la 18 luni, a informat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Totodata a fost adoptat programul de reabilitare a unui numar de 15 spitale de urgenta judetene.

Conform calendarului prezentat in sedinta de guvern, la 1 iunie va fi publicat anuntul de participare pentru efectuarea studiilor de fezabilitate, pana la 24 iulie vor fi organizate si derulate procedurile de licitatie deschisa pentru atribuirea contractelor de proiectare si constructie.

Ofertele depuse vor fi examinate si evaluate pana la data de 8 august, urmand ca operatorul economic castigator sa fie desemnat pana la 10 august, astfel incat la inceputul anului viitor sa poata fi organizata licitatia pentru proiectare si constructie. Cel mai tarziu in luna martie 2008 vor fi demarate lucrarile de reabilitare, informeaza comunicatul guvernului.