„Premierul ajunge la concluzie pe la mijlocul discursului“ si „Basescu e direct!“ - asa suna conflictul dintre Basescu si Tariceanu, vazut de reporterii tv de la Cotroceni si Victoriei. Marius Zamfir (TVR) si Adriana Ionescu (National TV) vorbesc despre cum transmit de la Guvern.

Razboiul cu Cotroceniul?

Zamfir: Cind Palatul Cotroceni bombardeaza Palatul Victoria, ne adapostim in transeele de la Biroul de presa si asteptam contraatacul. Pina acum o jumatate de an, il asteptam mult timp si era cam anemic; de multe ori il provocam noi. In ultima perioada, riposta vine prompt, cu intregul arsenal din dotare.

Ionescu: Cred ca e cea mai mediatizata disputa politica, desi pentru omul simplu de acasa poate ca a devenit ceva tabu...

Ce spune - ce se subintelege din declaratiile premierului?

Zamfir: De multe ori, premierul nu incepe cu concluzia, ci o „impacheteaza“ cam la mijlocul declaratiilor sale.

Reguli de filmare?

Zamfir: Regulile s-au schimbat fata de epoca Victor Ciorbea sau Radu Vasile, cind ii asteptam si noaptea, cind puteam merge oriunde in curte si le bagam microfoanele in fata inainte de a se urca in masina. Acum regulile sint mult mai stricte. Asa ca sursele se fac greu, secretomania e la ea acasa.

Ionescu: La conferinte dam telefoanele pe silence, nu punem intrebari decit la microfon, nu intram in Guvern decit daca facem filtru si trecem de SPP-isti.

Integral in Cotidianul