Firma bulgara DeltaStock, prima companie straina de brokeraj cu sediu la Bucuresti, intermediaza tranzactii la bursa din Sofia si pe pietele internationale si vrea sa ofere, in cel mult trei luni, servicii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), au declarat, ieri, reprezentantii firmei.

Brokerul ofera servicii de tranzactionare pe pietele internationale valutare si posibilitatea incheierii de contracte (CFD) pe actiuni si indicii de pe principalele burse din Statele Unite si Europa, precum si pentru petrol si aur.

In cazul tranzactiilor valutare, clientii pot tranzactiona pe piata internationala 44 de perechi de valute, cu o marja de 1% si o suma minima de 100 de dolari.

Astfel, ordinele pot viza sume de pana la 10.000 de dolari, iar firma nu percepe comision pentru aceste plasamente.

Pentru intermedierile la bursa din Sofia, comisionul este de 0,45% din valoarea tranzactiei. Compania intentioneaza ca, in cel mult trei luni, sa introduca si posibilitatea tranzactionarii pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

“Obiectivul nostru este sa devenim brokerul favorit al investitorilor din Romania pentru tranzactiile forex si cu actiuni, precum si sa oferim bulgarilor piata din Romania. Anticipam ca in decurs de o luna, cel mult trei, vom putea intermedia tranzactii si la BVB.

Vedem un potential enorm de dezvoltare a pietei romanesti de capital si credem ca, dupa noi, vor urma multe alte firme straine de brokeraj care vor incepe activitatea aici”, a declarat, intr-o conferinta de presa, reprezentantul DeltaStock in Romania, Mihail Popov.

Investitorii beneficiaza, de asemenea, de aproape 100 de indicatori si instrumente de analiza tehnica, precum si de flux de stiri financiare, furnizate de Thomson Financial si Market News International.

DeltaStock, companie infiintata in 1998, a fost primul broker din Bulgaria care a lansat tranzactionarea online la Bursa din Sofia. In prezent, firma are clienti in peste 50 de tari.