General Electric, prin divizia sa GE Aviation, a achizitionat 50% din actiunile companiei Turbomecanica Combustor Products (TMCP) de la Turbomecanica, devenind astfel unic proprietar al societatii, se arata intr-un comunicat al grupului american. TMCP a fost infiintata in anul 2002, fiind inregistrata ca societate mixta intre GE Aircraft Engines si Turbomecanica.

„Romania este o piata importanta, in continua dezvoltare si este firesc sa luam in considerare toate oportunitatile de crestere a prezentei noastre locale, in cazul de fata fiind vorba de domeniul tehnologiilor de varf”, a declarat Dan Ionescu, directorul executiv al GE pentru Europa de Sud-Est.

Reprezentantii GE nu au dorit sa faca publica valoarea tranzactiei.

Turbomecanica Combustor Products este specializata in producerea de componente pentru motoare de avion. Componentele realizate de TMCP sunt exportate in SUA si apoi distribuite in intreaga lume.

Potrivit comunicatului companiei, preluarea participatiei de 50% de catre GE nu va avea nici un impact asupra fortei de munca.

Grupul american GE activeaza in domeniul tehnologic, media si servicii financiare. GE este prezenta deja in Romania in domeniul asistentei medicale, sectorul energetic, ca furnizor de inalta tehnologie, precum si prin GE Money, divizia financiara de retail a General Electric.

GE Money a achizitionat anul trecut trei companii specializate in servicii financiare nebancare: Leasemart Holding BV (detinatoare a companiei Motoractive Leasing), Ralfi (companie care ofera credite de consum sub numele Estima Finance) si Domenia Credit.