Tehnicianul Claudio Ranieri a fost numit antrenor principal la Juventus Torino, semnand un contract pentru trei sezoane. Intelegerea sa intra in vigoare la 1 iulie pentru ca Juventus mai are de disputat un joc in liga secunda italiana.

Ranieri a parasit in aceasta vara pe Parma, echipa pe care a salvat-o de la retrogradarea din Serie A. Italianul fusese adus la Parma cand echipa ocupa penultimul loc si a reusit in cele 16 etape petrecute aici sa castige sapte meciuri, formatia pierzand in aceasta perioada doar 3 partide.

Juventus a ramas fara antrenor dupa ce francezul Didier Deschamps si-a dat demisia. Deschamps a preluat formatia torineza in momentul retrogradarii in Serie B si a reusit promovarea cu trei etape inainte de final, in ciuda unei penalizari de noua puncte.

"Este mult de munca pentru a readuce pe Juventus in locul in care am fost obisnuiti. Este un proiect frumos si ambitios, dar sunt convins ca il vom duce la capat. Vom face suporterii fericiti cu performantele din Italia si apoi cu cele din Europa", a declarat Ranieri la prima conferinta ca antrenor al torinezilor.

Claudio Ranieri si-a inceput cariera de antrenor la micutul club italian Campania. A mai condus apoi pe Cagliari, Napoli si Fiorentina pentru a se muta in Spania, unde a fost pe banca echipelor Valencia si Atletico Madrid.

In 2000 a devenit antrenorul lui Chelsea unde, desi a stat patru ani, nu a castigat niciun trofeu. Totusi a prins venirea rusului Abramovic, punand bazele formatiei cu care Mourinho a castigat doua titluri de campion. Printre transferele importante facute de Ranieri la londonezi a fost si aducerea lui Adrian Mutu.

Dupa plecarea din 2004, italianul a revenit la Valencia, fara succesul din mandatul anterior si dupa o lunga pauza a preluat pe Parma, salvandu-i de la retrogradare.

Demisia de la Parma a fost urmata de o propunere de a reveni in Anglia, la Manchester City, dar Ranieri a preferat pe Juventus care fusese refuzata in prealabil de Marcello Lippi.