Fuziunea aeroporturilor Baneasa si Otopeni a fost suspendata prin hotarare judecatoreasca, pentru solutionarea unei contestatii depuse de Aviatia Utilitara, a declarat Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, citat de NewsIn. Procesul de fuziune va fi suspendat pana la solutionarea contestatiei depuse de Aviatia Utilitara, care este implicata in mai multe litigii cu Aeroportul Baneasa.

Ministrul Transporturilor a mai spus ca va face recurs la Tribunalul Bucuresti si va propune o hotarare de guvern pentru ca cele doua aeroporturi sa poata functiona separat pana la rezolvarea acestei situatii.

Orban crede ca decizia de suspendare a fuziunii celor doua aeroporturi va afecta procedurile privind privatizarea Societatii de Aeroporturi Bucuresti, deoarece nu va putea fi ales consultantul.

Oficialul a precizat ca Aviatia Utilitara a facut contestatia ca urmare a unui litigiu privind obtinerea unui teren de 8,9 hectare.

"Ministerul va preda terenul de 8,9 de hectare in baza caruia s-a facut contestatia, dar in acelasi timp intentionez sa fac o sesizare catre Consiliul Suprem al Magistraturii si catre Ministerul Justitiei legat de decizia pe care a luat-o judecatorul delegat de la Registrul Comertului, care trebuia sa ne dea decizia pentru inregistrarea noii societati", a spus Orban.

Ministrul a adaugat ca Aviatia Utilitara a facut o noua cerere pentru retrocedarea altor 17 hectare de teren aflate in apropierea pistei de la Baneasa, insa aceasta solicitare nu a fost trecuta in contestatia facuta de Aviatia Utilitara.

Procesul de fuziune dintre cele doua aeroporturi a inceput in luna martie. Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti va avea doua puncte de lucru, respectiv aeroporturile Otopeni si Baneasa.

In urma fuziunii, va fi elaborat un proiect comun de dezvoltare a infrastructurii, precum si o politica de marketing si manageriala unitara.