Sambata este o zi fierbinte pentru Bucuresti, cu doua manifestatii controversate: parada GayFest si contra-manifestatia "Marsul pentru Normalitate". Ziua a inceput cu marsul anti-homosexualitate.

  • Galerie foto: Mitingul anti-homosexualitate


  • Mitingul impotriva homosexualitatii a fost marcat de incidente

    Marsul pentru Normalitate s-a desfasurat pe traseul: Dealul Mitropoliei - Piata Universitatii - Piata Revolutiei - Calea Victoriei - Splaiul Independentei - Dealul Mitropoliei. Au participat aproximativ 300 de persoane, potrivit reporterului Hotnews.ro.

    Manifestantii s-au adunat sambata dimineata la poalele Dealului Mitropoliei, pentru a plimba pancartele anti-homosexualitate in “Marsul Normalitatii”. Cei mai multi dintre manifestanti, barbati in tricouri negre, inscriptionate cu "Noua dreapta", au strigat in cor "Romania nu e neam de poponari!".

    Un tip solid, intre primii sositi “la chemarea la lupta”, ridica bratele uriase in aer dand indicatii baietilor in tricouri negre. “El sta acolo, pancartele aici, tu tine steagul, el ia icoana”.

    Doi barbati tineau steagul cu portretul lui Corneliu Zelea Codreanu. Alaturi - pancarte cu mesaje elocvente: “Nu aduceti pedeapsa Sodomei asupra noastra!”, "Homosexuali din toata tara, lasati-ne!", "Nu casatoriilor si adoptiilor homosexuale!"

    In multime se distingeau mai multe grupuri. Alaturi de un cuplu heterosexual imbracat in port national, crrestinii preotului Nicolae Popescu conduceau intregul sir de manifestanti.

    La coada grupului - juniorii, abia trecuti de majorat, se inrolasera deja in armata ce purta chipul lui Codreanu-Zelea, si ascultau cuminti de indicatiile de la cei mai mari. Din cand in cand strigau la unison cu ceilalti: „Romania nu este Sodomia!”.

    Manifestantii nu au intampinat probleme, cu exceptia unui incident in Piata Universitatii, unde cativa oameni au acuzat Noua Dreapta de fascism, fiind imediat saltati de jandarmi.

    Aici, un grup de 14 persoane, imbracate in negru si cu fetele acoperite de baticuri si fulare, i-a acuzat pe demonstranti ca sunt fascisti si intoleranti. Intrebati de ce nu isi descopera fetele, acestia au dat raspunsuri evazive si ironice: "Nu suntem fotogenici!"

    Ei au fost dusi de fortele de ordine la Sectia 1 de Politie, pentru a fi identificati. Acestia risca sa fie sanctiunonati, potrivit Legii 60/1991 privind organizarea si desfasurarea manifestarilor publice. Fundatia Accept - organizatorul paradei homosexualilor si lesbienelor - a anuntat ca nu are nicio legatura cu acest grup.

    Marsul s-a incheiat in jurul orei 13.00, cu o declaratie impotriva homosexualitatii.