Vedeta hollywoodiana, Armand Assante considera ca filmele lui Mungiu si Nemescu sint in primul rind, filme internationale si nu neaparat romanesti. Asta pentru ca povestile lor reprezinta metafore pentru o stare de fapt globala.

Prezent la TIFF pentru a promova filmul “California dreamin’ (nesfarsit)”, Armand Assante a declarat ca pelicula are valoare tocmai pentru ca are o perspectiva umoristica Asupra romanilor. Cat despre filmul lui Cristian Mungiu, vedeta considera ca are o valoare educationala foarte mare si ar trebui difuzat in scolile din toata lumea.

La proiectia filmului, s-a intrat doar cu invitatii exceptandu-i pe cei cativa norocosi care au mai prins bilete. Armand Assante s-a “delectat” privind din jeepul cu geamuri fumurii multimea care se imbulzea sa prinda un loc in sala Cinematografului Victoria din Cluj.

Armand Assante s-a prezentat fara camasa, imbracat doar cu o geaca de blugi cu manecile suflecate, lasand partea feminina a asistentei cu impresia ca “se tine inca foarte bine”.

Editorul de montaj Catalin Cristutiu a vorbit despre finalul inedit al filmului, iar actorul Ion Spadaru despre intamplarile din timpul filmarilor. Deosebit de "gustate" au fost si opiniile lui Armand Assante despre colaborarea cu actorii romani si despre cinematografia romaneasca.