Noul record mondial de saruturi simultane a fost stabilit simbata de Budapesta: 6500 de cupluri. Manila, orasul care se “razboieste” cu capitala ungara pe aceasta tema zace rusinata: tocmai ce stabilise un nou record in februarie si iata, se vede infrinta cu “citeva sute de cupluri”.

Bun, asta e stirea - dar pe marginea ei sunt citeva amanunte care merita citeva secunde de gindire.

Csokparty (Petrecerea sarutului) s-a desfasurat in piata din fata Parlamentului, scena violentelor confruntari de strada, din cursul manifestatiilor anti-guvernamentale in iarna. De atunci, piata a fost inchisa accesului publicului. Dar a fost deschisa acum pentru un ditai concert rock si pupaciuni.

O miscare inteligenta, pentru deschiderea sezonului turistic: pupaciosii “exorcizeaza” fumigenele, turistii care trec pe la Parlament (ca nu pot sa nu treaca, e “obiectiv”) pot sa-si aduca aminte cu mai mare usurinta de recordul recent decit de agresiunile trecute.

M-am intrebat cine organizeaza atari pupo-partyuri. Am gasit un singur nume - culmea,un jurnalist si publicatia lui, BORS. . Si ma gindeam ce super PR poate fi un astfel de eveniment: un pic de muzica (de concert aproape ca nu s-a scris) si 10 secunde de sarutari (ma rog, minim 10...) care umplu paginile, site-urile si ecranele. Reclama, frate!

Se pare ca spiritul national a avut si el rolul lui. “Macar atita sa facem si noi pentru tara noastra”, a declarat un cuplu sarutator.

Hmmm! Oare spiritul nostru ludico-national n-ar putea sa intre in hora, cu un “Pupat Piata Endependenti”? Noi, care suntem aici de 2000 de ani...

Va dati seama ca daca, in campania pentru trecutul referendum, participantii la mitingurile pro si/sau contra s-ar fi impartit pe cupluri (sexul nu conteaza, nu?) si s-ar fi pupat 10 secunde, am fi stabilit un record de nu ne mai ajungea nimeni, mult timp?

PS: Am fost tentata sa scriu si de Gay Fest si proportia aiuritoare de la Marsul Diversitatii: 700 de jandarmi/300 de participanti. 2,5 jandarmi pe cap de marsaluitor. Dar am vazut apoi ce frumos ziceau televiziunile de gayfest-ul de la Rio, cu cele trei milioane de participanti si mesajul autoritatilor de sustinere pentru miscarea gay - si m-am intrebat. De ce oare homosexualii lor sunt mai acceptabili (pentru noi) decit ai nostri?

Comenteaza aici