In jur 50 de sindicalisti din invatamantul bucurestean au pichetat Primaria si Prefectura Capitalei, apoi au plecat in mars spre sediul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, actiunea urmand sa se incheie in Piata Victoriei.

Prin acest mars, sindicalistii din invatamant au incercat sa atraga atentia autoritatilor asupra unei probleme vechi de ani de zile: nu exista suficiente locuri in gradinitele din Bucuresti.

In acest an, 10.000 de solicitari pentru un loc la gradinita vor ramane nesolutionate.

Sindicalistii au inmanat memoriu subprefectului Capitalei insa la Primaria Municipiului Bucuresti sindicalistii s-au infuriat fiindca nu au avut ocazia de a discuta cu primarul general, Adrian Videanu.

„La Ministerul Educatiei, sindicalistii s-au intalnit cu secretarul de stat Svetlana Preoteasa, care a primit memoriul inmanat de sindicalisti. Dupa aceea ei au plecat spre sediul Guvernului”, spune Anisoara Stefanescu, purtatorul de cuvant al Ministrului Educatiei.

„Nimeni nu ascunde problema lipsei locurilor in gradinite, in special la nivelul Capitalei. E o problema care treneaza de ani de zile. Insa a existat un efort continuu din partea Ministerului Educatiei pentru a rezolva aceasta problema, care depinde si de modalitatea in care primariile de sector lucreaza”, a declarat Anisoara Stefanescu.

„Prin Hotararea 300, din 2007 primariilor li s-au alocat fonduri pentru a rezolva problema gradinitelor, ar fi bine de vazut si cum au gestionat primariile aceste fonduri”, a sugerat purtatorul de cuvant al ministrului Educatiei.

Ea spune ca, deocamdata, sigura alternativa pe care o au parintii bucuresteni este sa isi inscrie copiii la o gradinita particulara.

Replica primariei Bucuresti

Reprezentantii primariei capitalei spun ca problema gradinitei nu intra in responsabilitatea lor si ca primarului general nu i s-a solicitat nicio intalnire in acest sens.

„Aprobarea pentru desfasurarea pichetului de protest si al marsului a fost eliberata de PMB, astfel ca Primarul General Adriean Videanu ar fi avut toata deschiderea sa aiba o intalnire cu protestatarii, daca acestia ar fi solicitat-o”, se arata intr-un comunicat al Primariei Generale.

„Reamintim ca, desi Primaria Municipiului Bucuresti nu are responsabilitati in administrarea unitatilor de invatamant prescolar din Bucuresti, Primarul General Adriean Videanu s-a implicat in mod activ in rezolvarea crizei de locuri din gradinite.

Astfel, au fost propuse doua paliere de actiune: achizitia de imobile cu destinatia de gradinite si construirea unora noi”, se mai arata in comunicat.