Valentin Nicolau a primit avizul comisiilor de mass-media ale Parlamentului pentru un loc in CNA.

Acelasi Valentin Nicolau care, in urma cu doi ani, facea subiectul unei comisii parlamentare de ancheta care a investigat modul in care a condus televiziunea publica. Concluziile Raportului comisiei de ancheta sunau cam asa:

In ceea ce priveste performantele manageriale si institutionale au fost constatate urmatoarele disfunctionalitati:

• existenta unui management discretionar, manifestat in dispret fata de banul public, de legislatia in vigoare si de transparenta necesara unei astfel de activitati (institutii aflate sub control parlamentar si finantate din bani publici)

• orientarea managementului pe interese personale sau de grup, cu ignorarea misiunii publice a celor doua institutii.

• existenta unui partizanat in reflectarea realitatii si in derularea activitatii (contracte cu firme manageriate de persoane suspectate de conflict de interese)

• manifestarea unor tendinte abuzive prin eludarea legislatiei si normelor in vigoare, folosirea serviciilor unor persoane pentru atingerea anumitor interese (rolul decorativ al unor membrii ai

CA)

• intretinerea unei atmosfere de tensiune, stimularea oportunismului

Atari concluzii nu si-au gasit, insa, urmarea in vreo masura penala. Ceea ce ii permite domnului Nicolau sa fie uns (sau aproape... caci urmeaza votul plenului) ca membru CNA, garant al interesului public, de acelasi Parlament care l-a acuzat de tot felul de orori, cu doar doi ani in urma.

Cred ca-mi scapa mie ceva...

Comenteaza pe blogul Ioanei Avadani