Autoritatile din Marea Britanie au interzis, saptamana aceasta, comercializarea noului joc al Rockstar Games, “Manhunt 2”, considerat de multi drept un veritabil simulator de crima. Asociatiile americane de protectie a minorilor solicita, de asemenea, autoritatilor de profil din SUA sa ia masuri drastice privind punerea in vanzare a jocului.

“Manhunt 2” - ce prezinta povestea unui evadat dintr-o clinica psihiatrica - urmeaza sa apara pe pietele internationale la data de 10 iulie, pe platormele Wii si PlayStation2. In acest moment jocul poate fi comandat si pe platforme comerciale online din Romania.

In “Manhunt 2”, jucatorul ia rolul unui pacient al unei clinice psihiatrice care omoara tot ce-i iese in cale in tentativa de a evada. Iar jocul include miscari ucigatoare “spectaculoase”, care reusesc doar daca jucatorul apasa pe anumite butoane ale controller-ului intr-un moment anume.

Un trailer mai "soft" al jocului Manhunt 2:

Consiliul Britanic de Clasificare a Filmelor (BBFC) a decis marti sa interzica total acest joc, argumentand prin faptul ca Manhunt 2 incurajeaza pe tot parcursul sau crime sangeroase, in scene ce nu pot fi nici macar editate asa incat jocul sa poata fi comercializat pentru publicul adult, scrie Associated Press.

Este prima astfel de decizie luata de BBFC de zece ani incoace. Ultima interdictie impusa unui joc in Marea Britanie a vizat, in 1997, “Carmageddon”, unde jucatorul trebuia sa calce cu masina cat mai multi pietoni, pentru a obtine un punctaj mai mare.

Un purtator de cuvant al developer-ului Rockstar Games, citat de AP, afirma ca decizia BBFC este o forma de cenzura, deoarece consumatorii nu au sansa sa decida singuri cat de “horror” este acest joc.

Dar si in SUA o asociatie nationala pentru protectia consumatorilor minori a cerut principalului for federal de profil, Entertainment Software Rating Board, sa clasifice jocul astfel incat acesta sa poata fi cumparat doar de persoanele adulte, asa incat accesul copiilor la “aceasta combinatie unica de violenta groaznica si interactivitate” sa fie limitat.

Pe unele platforme de comert online din Romania, jocul poate fi comandat deja pentru preturi ce variaza intre 179 RON si 209 RON, in functie de consola preferata.