Documente:
UPC despre remedierea avariilor
(21.06.2007) WAV
UPC - interpelare (PDF)
(21.06.2007) PDF
UPC - raspuns interpelare (PDF)
(21.06.2007) PDF
Declaratie Managerul Zonal UPC, Radu Tico
(21.06.2007) WAV

“Bine ati venit la UPC! Pentru imbunatatirea serviciilor oferite, este posibil ca aceasta convorbire sa fie inregistrata. Continuarea acestui apel se va considera a fi un acord din partea dvs. Pentru moment, toti operatorii sint ocupati. Apelul dumneavoastra va fi preluat in cel mai scurt timp. Va multumim pentrtu intelegere”.

(Intermezzo, pian) “All the agentrs are busy for the moment. Your call will be answered as soon as possible. Thank you!” Si din nou pian.

Cam acesta este modul in care se deruleaza o convorbire cu cei de la UPC. Daca ai noroc, doar 40 de minute. Daca nu, cateva ore. Sau ti se inchide telefonul. (Vezi fisierul audio anexat). Vrei sa reclami ceva, te inregistram. Nu-ti merge internetul de doua saptamani? Problema este cunoscuta.

Sa fii sanatos! Nu merge nici cablul? Se vor lua masuri in cel mai scurt timp: intr-o saptamana, poate in doua, poate intr-o luna. Ce dracu, traim in sec. XXI!

UPC: 1.400.000 de clienti in cca. 200 de orase

Bine ati venit la UPC! Va rugam sa platiti factura la timp! Nu vrei sa platiti pentru un serviciu ce nu vi se ofera ci doar se factureaza? Ia haideti la sediul UPC, in audienta. E martea si joia de la ora 10. Asta daca directorul vrea sa va primeasca.

Asa se vede un program transmis prin cablu de UPC la Cluj

Pe scurt, la Cluj, un intreg imobil de pe str. Ady Endre este in imposibilitatea de a accesa internetul sau de a urmari programele de televiziune prin cablu de cca. doua saptamani. Operatorii (ma rog, "agentii") UPC carora li s-a sesizat problema de zeci de ori au trecut de la un initial entuziasm moderat la nepasare, in foarte scurt timp.

Blocul in chestiune, de la nr.13A se afla in vecinatatea altui bloc, de la nr.15, unde anul trecut aceeasi situatie a necesitat o luna incheiata de interventii telefonice si personale pana la remedierea situatiei. UPC sustine ca reteaua in sine trebuie modernizata, motiv pentru care au nevoie de un accept al asociatiei de proprietari.

Singura problema este ca UPC comunica acest “detaliu” abia dupa o saptamana de reclamatii.

De la data semnarii acordului locatarilor si deplasarea la sediul UPC si inregistrarea acestuia si pana ca cineva sa miste vreun deget, mai trece o saptamana, poate si mai mult, functie de alte lucrari mai mult sau mai putin importante pe care le preconizeaza UPC sa le efectueze pe raza municipiului si a localitatilor invecinate.

Serviciul internet furnizat de UPC

Mai interesant este insa faptul ca UPC nu s-a sfiit sa incheie un contract cu noii sai consumatori de internet sau cablu, chiar in situatia in care stia ca reteaua se afla in situatia data. Mai mult, noii clienti nu au fost informati ca s-ar putea ca serviciul furnizat sa nu se ridice la standardele de calitate la care se comercializeaza pachetul achizitionat.

UPC Cluj, in discutia Parlamentului

UPC nu este la prima astfel de experienta. Nu mai departe de inceputul acestui an, deputatul de Cluj Mircia Giurgiu a intervenit de la tribuna Parlamentului pentru a obtine explicatii din partea companiei UPC in privinta nefurnizarii serviciilor asumate contractual si reducerea corespunzatoare a facturilor clientilor UPC.

Potrivit obiceiului, UPC nu a oferit explicatii clientilor si nici macar nu si-a cerut scuze de la acestia pana la momentul interpelarii parlamentare.

In urma demersurilor deputatului clujean, Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor a aplicat o amenda contraventionala UPC pentru afectarea intereselor consumatorilor. Acum insa, situatia a recidivat.

Monopol la nivelul Clujului

La Cluj, UPC (fostul ASTRAL) se afla in situatie de monopol, dupa ce a cumparat cele trei firme de cablu ce actionau pe piata locala. La fel a cumparat si micii furnizori de internet, cum ar fi DNT.

Instalatia buclucasa

Insa, cu cat a devenit mai sigura pe pozitia ei, cu atat calitatea serviciilor a scazut, angajatii UPC permitandu-si luxul de a-si bate joc pur si simplu de proprii clienti. Angajatii UPC isi permit mici ironii telefonice si chiar voalate amenintari. Putin le pasa ca UPC se afla in culpa pentru ca nu isi onoreaza contractele cu clientii.

Putin le pasa ca unii platesc o zecime din salariul lunar sau un sfert din pensie ca sa receptioneze cateva programe TV si ca sa-si citeasca niste e-mailuri.

RDS-RCS nu furnizeaza servicii la ora actuala in zona, singura alternativa pentru internet ramanand in aceste conditii cea pe linia telefonica. Fara prea multi entuziasti, insa, mai ales ca principalul furnizor este RomTelecom, o companie care isi sterge cu greu anii de frustrari din mintea fostilor sai clienti.

Chiar si asa, pentru a putea urmari programele pe mai multe televizoare, abonatii RomTelecom sunt nevoiti sa utilizeze mai multe decodoare (adica platind niste bani in plus - in conditiile in care pachetul bazic de la UPC se receptioneaza pe toate terminalele), iar daca vor internet pe doua sau mai multe calculatoare, beneficiarii serviciilor RomTelecom au deja nevoie de o centrala Alcatel in

apartament. Oricum, sa zicem ca rezolvarea tehnica e mult mai dificila decat sa iti conectezi toate la cablu. Asa incat, clientii strang din dinti si asteapta bunavointa celor de la UPC.

Managerul Zonal Radu Tico, sustine ca nu are echipa

Contactat la sediul UPC din Cluj, managerul zonal Radu Tico a declarat reporterului HotNews.ro ca exista o echipa de interventie pregatita sa actioneze in orice moment. El a retacut insa faptul ca respectiva echipa nu poate actiona decat la nivelul apartamentelor cablate si nu cand vine vorba de reteaua propriu-zisa, stradala.

Pe urma, acelasi Radu Tico a incercat sa acrediteze ideea ca n-ar exista un acord din partea beneficiarului serviciilor de cablu si internet pentru modernizarea ce se impune. Abia dupa mai multe telefoane catre subordonatii sai a aflat ca acest acord exista si ca e inregistrat la UPC.

Radu Tico: “Nu stiu, nu mi se pare situatia normala. Blocul trebuie sa ne dea o hartie. Noi nu avem dreptul sa intram intr-un bloc. In momentul in care vine hartia inapoi, este o singura echipa care face securizarea si acea echipa in maxim o saptamana vin si se apuca de lucru. Deci acordul acela trebuie cu semnatura si stampila...

Modernizam reteaua. Se gaureste planseul la bloc, se pun niste jgheaburi, ca nu merge daca cablurile respective nu mai corespund. Va spun eu ca e un incident izolat. E chiar izolat. Clujul e terminat in totalitate. Doar 0,01 la suta au mai ramas, care n-au vrut sa ...

Orice firma are un program. Nu ne facem program de pe azi pe maine. Normal ca nu putem actiona ziua urmatoare. Noi avem facute programari pe o perioada mai lunga. Si modernizare nu se poate face in cateva ore. Il punem in programul nostru de rezolvare si se rezolva, depinde de echipa care se ocupa.

Momentan, echipa e plecata din localitate. Noi incercam sa rezolvam problema tuturor clientilor, dar nu putem nici noi pe moment".

Richard Anderson, Director General UPC Romania, un optimist

“Noi, cei de la UPC, consideram ca pe primul loc sunt clientii si asteptarile acestora, si de aceea ei merita cele mai bune si mai profesioniste servicii in domeniu. Eforturile noastre sunt indreptate permanent catre satisfacerea celei mai exigente cerinte posibile”. - Richard Anderson, Director General UPC Romania (Sursa: www.upc.ro)

Relatii on-line cu clientii, o gluma proasta

“Te rugam sa ne oferi informatii precise si adevarate deoarece este singurul mod prin care putem garanta ca raspunsurile noastre vor ajunge la tine”, scrie pe http://www.upc.ro/. Adica, din bun start, clientul e mincinos. Chipurile, el ofera informatii ne-adevarate, iata de ce UPC nu ii poate raspunde.

Oricum, indiferent unde te intorci si indiferent ce doresti de la UPC, nimic nu se poate obtine nici online si nici telefonic, ci prin umilitoarea “deplasare la sediul UPC”, anume la angajatii deprinsi sa ridice din umeri.

UPDATE: In urma numeroaselor sesizari, interesului aratat de presa si a interventiei deputatului Mircia Giurgiu, conducerea UPC Cluj a deplasat la obiectivul de pe str.

Ady Endre nr.13A cateva masini cu specialisti care au schimbat in doar trei ore intreaga retea si au conectat rand pe rand apartamentele, verificand si modul in care functioneaza receptoarele in locuinte, parasind imobilul doar cand absolut intreaga retea era pe deplin functionala.

Astfel se incheie o situatie jenanta care s-ar fi putut solutiona cu un simplu telefon la firma UPC si putin respect fata de cei care platesc serviciile de televiziune prin cablu si internet.

Arhiva

Probleme au fost semnalate si la concurenta

Comentariile postate in subsolul acestui articol, dar si cele de pe bloguri arata probleme similare si la concurenta. Vezi relatarile pe aceeasi tema:

Boardingmedia.net:

"RCS-RDS: Daca cu vorba buna nu se poate ...

Acum doua luni de zile am depus o sesizare la Departamentul Tehnic RCS-RDS, deoarece nu ne functiona nici netul, nici telefonul si nici cablul TV, desi eram cu plata la zi! Au urmat trei saptamani in care am facut vreo doua-trei sesizari pe saptamana pentru ca netul pica pentru mult timp ... si foarte des.

In urma cu o luna unul din operatorii de la Relatii cu Clienti ne-au intrebat: aveti cablu sau fibra optica? Avem ... cablu."

Povestea integrala despre RCS-RDS pe boardingmedia.ro (9 noiembrie 2006) si comentariile

Blog Doina Popescu: alta poveste la tema, alte comentarii

RDS isi bate joc de clienti - articol din publicatia Financiarul, din Iasi, sept.2005