Alice Cooper i-a acordat lui Cristi Stanciu de la Radio 21 un interviu care poate fi ascultat pe blogul lui Mihai Morar, Viata si Acordeoane.

Morar spune ca este este un preview-interview la concertul de duminica, 1 iulie din cadrul B’Estival, si nu un dialog pentru cei 50-60 de fani care vor sta in primul rand si pe care, daca-i trezesti noaptea in somn, iti recita fara rasuflare discografia.

Asculta interviul in engleza pe blogul lui Morar

Transcrierea interviului

Reporter: Buna, Alice Cooper!

Alice Cooper: Ce faci?

Reporter: Bine. Cum iti merge azi?

Alice Cooper: Ma simt minunat.

Reporter: Ma bucur. Am inteles ca faci si o emisiune la radio, “Seri cu Alice”.

Alice Cooper: Da este adevarat. Este o emisiune clasica, de muzica rock, insa difuzez doar melodii bine alese, nu genul de piese care le auzi la orice post de radio. De fapt incerc sa prezint melodii pe care nu le auzi niciodata la radio.

Reporter: Ok. Ce inseamna, de fapt, aceasta emisune pentru tine?

Alice Cooper: Am crescut cu muzica anilor ’60, ’70, ’80, ’90, iar cu ajutorul acestei emisiuni imi amintesc mult mai multe piese decat ceea ce aud de obicei la radio. Nu auzi niciodata piese ale celor de la Yardbirds, ale lui Paul Butterfield sau ale trupei The Who... exista melodii ale celor de la The Who care nu au fost difuzate niciodata.

Asa ca eu pun multe piese de acest gen si am deja aproape patru ani de cand difuzez melodii la radio. Am inceput cu cinci statii, iar acum am in jur de 110.

Reporter: Minunat. Spune-mi: Este comparabil cu ceea ce simti in momentul in care interpretezi pe scena?

Alice Cooper: Nu..Este ceva diferit pentru ca mi se pare cea mai simpla treaba din lume... ma intorc si ma apuc sa vorbesc la microfon... Ceea ce este amuzant este ca pe toti artistii pe care ii difuzez la radio s-a intamplat sa-i cunosc... Asa ca stiu lucruri despre acestia pe care nu multi le cunosc. As putea sa-ti spun multe despre John Lennon, Jim Morrison... pe care alti producatori de emisiuni radio nu le stiu.

Reporter: Vei canta pe aceeasi scena cu Marilyn Manson. Ce parere ai despre acest lucru?

Alice Cooper: Este pentru prima data cand vom urca pe aceeasi scena, si mi-am dat seama ca de fapt Marlyn l-a recreat pe Alice Cooper pentru generatia lui si inteleg acest lucru, are sens. Din punct de vedere muzical nu avem prea multe lucruri in comun, muzica lui este un rock mai industrial in comparatie cu cel a lui Alice. Alice are un hard rock mai clasic...

si noi avem o istorie muzicala in lumea radioului mult mai complexa, deoarece el a aparut de doar zece ani, insa suntem deopotriva foarte teatrali.

Reporter: Chiar vroiam sa te intreb despre acest lucru. Ce parere ai despre atitudinea lui de pe scena, pentru ca stiu ca si el a facut niste lucruri socante pe scena?

Alice Cooper: Noi am fost cei care am introdus aceste lucruri socante. Ceea ce este amuzant este faptul ca si eu si Marilyn am cazut de acord ca nu mai putem soca audienta..Si acest lucru este se datoreaza faptului ca ceea ce apare la televizor si la stiri este mult mai socant decat ceea ce facem noi pe scena.

Realitatea a devenit mai socanta decat fantezia. Alice Cooper si Marilyn Manson au creat fantezia. Cand vii la spectacolele noastre iesi din viata ta normala. Putem sa te ducem pe un alt taram pentru doua ore, iar apoi sa revii la normal. Insa aceasta este meseria noastra. Asta ar trebui de fapt sa faca un spectacol bun, sa te scoata din cotidian.

Reporter: Veti canta toate cantecele voastre, ca “Poison” sau “The House of Fire”?

Alice Cooper: Bineinteles ca le vom canta pe toate. Vom interpreta in jur de 25-26 de piese. Va mai spun inca o data ca fiecare melodie contine ceva teatral.

Reporter: Poti sa imi spui ce te-a inspirat cand ai scris piesa”Poison”, pentru ca aceasta melodie este foarte populara in Romania. Toata lumea o stie, chiar si tinerii.

Alice Cooper: Nu am incercat niciodata sa fac o piesa cu adevarat sexy. Multe din piesele mele suint sexy, insa aceasta a iesit cu mult mai sexy decat celelalte. Din cate am inteles este una dintre cele mai bune melodii pentru striptease in lume. Majoritatea stripperilor folosesc aceasta melodie in show-urile lor.

Reporter: Planuiesti sa scoti un nou album in curand?

Alice Cooper: Vom scoate un nou album imediat dupa ce vom incheia turneul. Este deja scris. Tot ceea ce a mai ramas este sa intram in studio. De fapt am terminat de scris toate piesele si uma sa intram in studio, insa cand m-am uitat in calendar am vazut ca mai aveam trei saptamani pana cand trebuia sa incepem turneul.

Nu am vrut sa incepem inregistrarile pentru album, pentru ca apoi sa le intrerupem. Am preferat sa-l facem totul deodata. Vom incepe inregistrarile in septembrie si cred ca va fi gata in primavara.

Reporter: Aveti un nume pentru el?

Alice Cooper: Da, se numeste “Along came a spider”

Reporter: Il veti promova si in Romania, incluzand aceasta tara in turneul vostru?

Alice Cooper: Il vom promova acolo unde vom fi chemati. Este pentru prima data cand promoterii ne-au invitat in Romania, am fi venit si in urma cu 23 de ani daca ne-ar fi chemat.

Reporter: Aveti un mesaj pentru cei care vor veni la spectacolul vostru?

Alice Cooper: Cine ar putea lipsi de la un spectacol cu Alice Cooper si Marilyn Manson in Romania, in tara vampirilor? Ar putea fi o seara insangerata. Cred ca nu puteti lipsi de la spectacol pentru ca va fi unul exceptional.