Fundatia Freedom House Romania si JTI Romania anunta lansarea programului pentru jurnalisti Bursele Europene JTI. O continuare a „Burselor JTI pentru Jurnalisti”, Bursele Europene JTI se adapteaza momentului aderarii la Uniunea Europeana, propunand o noua destinatie - Europa - si un format actualizat.

Traditia

Bursele Europene JTI continua o traditie initiata de Freedom House inca din anii 1990. Stagiile de pregatire pentru jurnalisti, finantate initial de guvernul SUA, au devenit in anul 2000 „Bursele JTI pentru Jurnalisti”. Obiectivul acestui program a fost cresterea gradului de profesionalism al jurnalistilor romani si incurajarea vocilor independente din presa romaneasca.

“Bursele JTI pentru Jurnalisti” includeau stagii de pregatire practica in organizatii de presa americane, precum si o serie de intalniri cu personalitati din media si din lumea politica americana.

Noutatea

Bursele Europene JTI isi propun sa sprijine tinerii jurnalisti in adaptarea la noile coordonate europene ale Romaniei. Bursele Europene JTI le ofera jurnalistilor oportunitatea de a intelege cum reflecta presa internationala subiectele legate de UE si cum functioneaza institutiile europene.

Programul include un training de o zi la Bucuresti cu profesionisti ai relatiilor europene, o calatorie de studii de o saptamana la Bruxelles, pe durata careia vor avea loc intalniri cu oficialitati din institutiile Uniunii Europene, precum si stagii de pregatire profesionala in cadrul unor prestigioase organizatii de presa europene.

Inscrieri

La Bursele Europene JTI se pot inscrie jurnalisti din presa scrisa, radio si TV specializati in domeniile economic, politic si social, care indeplinesc urmatoarele conditii:

• Varsta: maxim 35 ani

• Experienta profesionala: minim 3 ani

• Cunoasterea limbii engleze si/sau franceze. O alta limba europeana constituie un avantaj.

Preselectia candidatilor se va face pe baza portofoliului, iar selectia pe baza unui interviu.

Dosarul de inscriere va contine:

• Curriculum Vitae

• Formular de inscriere (disponibil pe site-ul Freedom House)

• Fotografie tip pasaport

• Portofoliu (2 materiale de presa relevante pentru domeniile anuntate)

• Trei scrisori de recomandare

Data limita de depunere a dosarelor de inscriere este luni, 16 iulie 2007. Toate inscrierile vor avea in titlu mentiunea « pentru Bursele europene JTI ».

Pentru depunerea dosarelor si obtinerea de informatii suplimentare, va puteti adresa Fundatiei Freedom House.

Adresa: B-dul Ferdinand 125 et.1 ap.2, sector 2, Bucuresti

Telefon: 021.253 28 38; 0722 205 549; 0740 089 253 Fax: 021.253 00 63,

E-mail: freedomhouse@freedomhouse.ro

Persoana de contact: Catalina Murariu, Coordonator Program, catalina@freedomhouse.ro