Un articol publicat de revista Science si preluat, vineri, de presa internationala arunca in aer mitul ca femeile sunt mai vorbareste decat barbatii.

Cercetatorii au avut ca grup tinta de studiu 400 de studenti la colegiu, americani si mexicani, inregistrati la fiecare 12 minute si jumatate. A reiesit ca femeile au vorbit, in medie, putin peste 16 000 de cuvinte pe zi, dar nici barbatii nu s-au last mai prejos, apropiindu-se de aceeasi cifra.

In topul guralivilor, potrivit studiului care a durat patru ani, cu 47 000 de cuvinte exprimate intr-o singura zi, au fost trei barbati, arata psihologul Matthias Mehl de la Universitatea din Arizona.

Rezultatele studiului demonteaza afirmatiile potrivit carora femeile ar vorbi de trei ori mai mult decat barbatii. Ideea a fost promovata in 2006 in lucrarea "The Female Brain" de catre Louann Brizendine. El pretindea ca, in timp ce o femeie foloseste 20 000 de cuvinte pe zi, barbatii abia ajung sa rosteasca 7 000 de cuvinte.

Matthias Mehl prezinta si scenariul potrivit caruia s-a ajuns la aceasta conceptie eronata: „ Barbatul vine de la munca seara, dupa ce a folosit cam 6 850 de cuvinte si mai are doar 150 ramase inainte ca sa se relaxeze si sa nu mai vorbeasca. In schimb, femeia isi primeste sotul cu 7 856 ramase neexprimate. De aici porneste toata confuzia”.

Deocamdata nu s-a facut o statistica clara asupra subiectelor pe care prefera sa le discute femeile si barbatii. Totusi s-a observat ca femeile vorbesc mai mult despre relatia de cuplu, iar partenerii lor abordeaza subiecte legate de sport si evolutiile tehnologice.