Stefan Banica jr ii ameninta pe organizatorii „Zilelor Bistritei“ ca ii va da in judecata, in cazul in care acestia vor face publica suma pentru care artistul a acceptat sa cante la eveniment. Contractul a fost semnat de Banica si de directorul Centrului Cultural Bistrita, Dorel Cosma, si stipuleaza ca onorariul cantaretului trebuie sa ramana confidential.

Revolta lui Stefan Banica jr a venit in urma presiunilor facute de cativa consilieri locali Bistrita. Acestia s-au aratat indignati de faptul ca nu pot afla onorariul lui Banica, argumentand ca banii cu care e platit cantaretul sunt bani publici si ca au dreptul sa stie modalitatea in care acestia vor fi folositi.

Unul dintre consilieri il acuza pe artist ca ascunde suma pe care o va incasa pentru ca ar vrea sa se eschiveze de la plata impozitului. Concertul lui Banica ar trebui sa aiba loc pe 14 iulie si sa dureze o ora si 15 minute.

Stefan Banica jr spune ca nu va mai participa la „Zilele Bistritei“ si ca-i va da in judecata pe organizatori in cazul in care acestia nu vor respecta clauza stipulata in contract, aceea de a pastra confidentiala suma pentru care artistul a acceptat sa cante.

De cealalta parte, mai multi consilieri locali din partea PSD, PD, UDMR si PNL sunt revoltati in legatura cu misterul sumei la care se ridica onorariul lui Banica, argumentand ca banii cu care e platit cantaretul sunt bani publici si au dreptul sa stie unde si cum sunt distribuiti.

Editia din acest an a „Zilelor Bistritei“ se lasa cu dureri de cap pentru organizatori. Pentru a atrage un public cat mai numeros, acestia l-au invitat la eveniment pe Stefan Banica jr sa sustina un concert in seara de 14 iulie. Contractul a fost semnat la inceputul lunii mai, pentru un spectacol de o ora si 15 minute.

Numai ca sotul Andreei Marin este cunoscut in show-biz drept „cel mai scump artist“, pentru ca incaseaza onorarii grase pentru spectacolele in care accepta sa apara, in general, in jur de 5.000 de euro.

Una dintre clauzele stipulate in contractul semnat de Banica si directorul Centrului Cultural Bistrita, Dorel Cosma, prevede ca suma cu care Banica va fi platit penru show sa ramana secreta. De altfel, aceasta clauza se regaseste in toate contractele semnate de artisti inainte de a-si da acceptul de a canta undeva.

Problema a aparut insa in momentul in care mai multi consilieri locali s-au aratat indignati de faptul ca suma trebuie sa ramana confidentiala, argumentand ca artistul va fi platit din bani publici si ca au tot dreptul sa cunoasca modul in care sunt folositi acesti bani.

Ei au mai adaugat ca, in cazul in care suma este publica si li se pare prea mare, ar avea posibilitatea de a se reorienta catre artisti cu pretentii mai scazute: „Sunt bani publici si este dreptul nostru si al cetatenilor acestui oras care platesc impozite sa stie unde se duc acesti bani.

Nu mi se pare normal sa nu putem decide daca dam o suma foarte mare unui artist cum este Stefan Banica jr sau invitam in locul lui trei-patru trupe cu pretentii mai mici si pe gustul publicului“, a spus Viorica Calo (PNL).

Integral in Gandul