35 de militari din Regimentul 30 Garda “Mihai Viteazu” vor defila sambata, 14 iulie, pe bulevardul Champs-Elysees din Paris, in cadrul paradei traditionale organizata cu ocazia Zilei Nationale a Republicii Franceze.

Pentru prima oara, un detasament al Armatei Romaniei participa la defilarea pe sub Arcul de Triumf din capitala franceza, dupa ce, la asemenea evenimente, a fost prezent numai Drapelul de lupta al Regimentului de Garda.

Alaturi de soldatii romani vor fi prezente detasamente formate din militari din toate statele membre ale Uniunii Europene, invitate de ministerul francez al Apararii la activitatile organizate la Paris. Ministerul roman al Apararii este reprezentat la aceasta sarbatoare de generalul-maior Stefan Oprea, director adjunct in Statul Major General.

Subunitatea romaneasca, comandata de locotenent-colonelul Ivan Raileanu, a efectuat antrenamente pe bulevardul parizian alaturi de cei peste 6000 de participanti la parada, urmand ca pe parcursul manifestarilor din data de 14 iulie sa poarte uniforma “Alexandru Ioan Cuza”.