Primarul General al Capitalei, Adriean Videanu a spus, marti, ca e nemultumit de faptul ca Guvernul nu a elaborat o procedura unica pentru situatii de urgenta provocate de canicula, asa incat masurile aplicate de autoritatile locale sa fie unitare la nivelul tuturor zonelor afectate de temperaturi excesive.

Abia intors din concediu, Videanu a declarat ca primarii au avut dificultati in combaterea caniculei din cauza lipsei acestei proceduri unice.

“M-am uitat foarte atent pe Ordinul 823 din 15.08.2006 (pentru aprobarea procedurilor de codificare a atentionarilor si avertizarilor meteorologice si hidrologice), dar din pacate nu avem inca o procedura de a actiona in mod unitar.

Cred ca se impune sa avem o procedura foarte clara, astfel incat orice institutie sa lucreze pe baza unor proceduri, si nu prin interventia subiectiva a unui om”.

Videanu spune ca din acest motiv si primarii intampina dificultati. “Solicit Guvernului realizarea unei proceduri clare in situatii de canicula, pe care cu totii sa le putem monitoriza si urmari.

Suntem in situatia ca fiecare primar sa ia masuri asa cum crede de cuviinta si, din pacate, nu dupa o procedura stabilita din timp de specialisti” a declarat Primarul General Adriean Videanu in conferinta de presa sustinuta marti.

Primarul a anuntat ca, pana la aceasta ora, in Bucuresti, nu au fost inregistrate evenimente majore.

“In ceea ce inseamna responsabilitatea Primariei Capitalei ne intereseaza alimentarea cu apa a cetatenilor, apa calda, ridicarea gunoiului in timp util, spalarea strazilor si udarea spatiilor verzi mult mai intens decat se face in perioadele normale si de regula noaptea pentru a nu creste umiditatea”.

„Pe langa cele 13 puncte de prim ajutor infintate in parcuri, am mai pus la dispozitia celor care ar putea avea nevoie sase din teatrele pe care le avem in administrare: Bulandra, Odeon, Notara,Teatrul de Comedie, Tandarica, Teatrul Ion Creanga si Muzeul Municipiului Bucuresti, dotate cu elementele necesare primului ajutor”, a mai spus Videanu.