Site-ul de pariuri online Betfair.com a anuntat ca nu va plati pariurile efectuate pe meciul de tenis dintre Nikolai Davidenko (Rusia) si Martin Vassalo Arguello (Argentina), disputat in cadrul turneului de la Sopot, "din cauza unor nereguli" constatate in timpul desfasurarii jocului.

Desi Davidenko (mare favorit, numarul 4 in clasamentul ATP) cistigase primul set, Betfair.com a constatat o crestere incredibila a mizelor puse pe infringerea sa: aproximativ 7 milioane de dolari! Iar in setul decisiv, Nikolai Davidenko a abandonat din cauza unei accidentari.

In acel moment, reprezentantii societatii de pariuri au luat decizia de a nu plati pariurile si au informat conducerea circuitului mondial de tenis asupra suspiciunilor: cineva a stiut "pontul" ca Davidenko va abandona, altfel nu s-ar fi pariat atit de mult pe esecul sau (in conditiile in care era favorit si, in plus, cistigase prima mansa!).

Agentul jucatorului a prezicat ca Davidenko nu are ncio legatura cu aceasta istorie: "Nikolai munceste enorm pentru a ramine in topul tenisului. Decizia de a renunta a fost luata pentru a nu agrava o accidentare, fiindca se apropie US Open".