Un militar american a fost condamnat la 110 ani de inchisoare, dupa ce a fost gasit vinovat de complicitate la violarea si uciderea unei tanare irakiane de 14 ani, dupa ce i-a asasinat familia, a anuntat, sambata, armata SUA. Sentinta a fost data de curtea martiala din Fort Campbell, statul american Kentucky.

Soldatul „Jesse Spielman a fost condamnat la 110 ani de inchisoare cu posibilitatea de eliberare conditionata pentru implicarea sa, pe data de 12 martie 2006, in violarea si uciderea unei tinere irakiene de 14 ani precum si in asasinarea tatalui, mamei si surorii victimei", se arata intr-un comunicat al armatei, citat de AFP.

Masacrul a fost comis in localitatea Mahmudiya, aflata la 30 de kilometri sud de Bagdad.

Potrivit Reuters, Jesse Spielman, in varsta de 22 de ani, a recunoscut acuzatiile care i se aduc si a pledat vinovat in fata justitiei. Alti doi complici, membri ai prestigioasei divizii 101 aeropurtata, au fost condamnati la inchisoare pe viata.

De asemenea, Steven Green, principalul acuzat in acest caz, risca sa fie condamnat la moarte de un tribunal federal din Kentucky. El a fost trecut in rezerva din cauza unor "tulburari psihice" inainte de a fi acuzat oficial.

Muaid al-Aamiri, primarul localitatii Mahmudiya, a salutat condamnarea celor trei soldati si a declarat ca majoritatea irakienilor doresc condamnarea la moarte a faptasilor, din cauza gravitatii crimei si a modului oribil in care cei patru ai fost asasinati.