BRD - Groupe Societe Generale a inregistrat in primul semestru al acestui an o crestere cu 32% a profitului net pana la valoarea de 417 milioane lei, comparativ cu perioada similara a anului trecut, ca urmare a cresterii productiei de credite, in special pe piata persoanelor fizice, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei financiare.

Creditele acordate de BRD au atins valoarea de 20,8 miliarde lei, cu 51% mai mult decat in aceeasi perioada a anului anterior.

Creditele pentru persoane fizice au crescut cu 48% si reprezinta mai mult de 46% din totalul creditelor acordate de banca in perioada mentionata. Creditele acordate clientelei de persoane juridice au crescut cu 54%. Depozitele au depasit valoarea de 21,3 miliarde lei, in crestere cu 32 % fata de data de 30 iunie 2006.

«Rezultatele financiare excelente obtinute la sfarsitul primului semestru sunt consecinta conjugarii mai multor decizii strategice castigatoare.

Extinderea retelei de unitati, lansarea unor produse cu impact pe piata si un control riguros al cheltuielilor generale se numara printre acestea», a declarat Patrick Gelin, Presedintele - Director General al BRD - Groupe Societe Generale.

Rezultatul brut din exploatare (fara impactul costului net al riscului) a fost de 592 milioane lei, in crestere cu 59% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Costul riscului a atins un minim istoric la sfarsitul perioadei, datorita recuperarii unor creante.

Rentabilitatea fondurilor proprii (ROE) a ajuns la sfarsitul primului semestru la un excelent nivel de 38,1% in timp ce coeficientul de exploatare (cheltuieli generale/venit net bancar), a ajuns la 45,2%.

La sfarsitul lunii iunie a acestui an, BRD - Groupe Societe Generale avea peste 2 200 000 clienti. BRD a emis 2.000.000 de carduri si opereaza o retea de 1.100 ATM-uri si peste 10.000 de POS-uri. Banca are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB (aproximativ sase miliarde euro).