Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, aflat in vacanta intr-o statiune din nord-vestul Statelor Unite, a fost implicat intr-un incident cu doi fotoreporteri de la agentiile AP si SIPA, pe care i-a insultat, dupa ce acestia s-au apropiat prea mult de vila in care presedintele este cazat.

”Impreuna cu un fotograf de la Associated Press, Jim Cole, am iesit in jurul orei 13.00 in larg si ne-am indreptat catre vila in care locuieste presedintele. Pe debarcader, am putut observa cum presedintele Sarkozy, o femeie si cativa copii au urcat la bordul unei nave”, a declarat Vincent DeWitt, un fotograf de la agentia SIPA, citat de AFP.

”Dupa aceea, l-am vazut pe Sarkozy aratand cu degetul spre noi. Se vedea de la distanta ca era furios. I-a cerut capitanului sa se indrepte catre noi si, cand nava lui s-a apropiat, a urcat la bordul navei noastre”, a adaugat DeWitt.

“A inceput sa ne insulte in franceza, cu vehementa. Era foarte furios si la un moment dat, s-a apropiat de mine si mi-a luat aparatul foto, pe care mi l-a returnat dupa ceva timp. Femeia de la bordul ambarcatiunii ne-a spus foarte calm, in engleza, ca presedintele ne-a cerut sa nu mai facem fotografii'' a spus jurnalistul.

Intr-un final, Sarkozy s-a calmat si a parasit nava fotoreporterilor.

Liderul francez isi petrece vacanta alaturi de familia sa, intr-o luxoasa vila de pe malul lacului Winnipesaukee, in New Hampshire. In cadrul unei conferinte de presa, organizate duminica, el a precizat ca a ales aceasta destinatie la invitatia unor prieteni care locuiesc de mult timp in regiune.

De asemenea, la terminarea conferintei de presa, Sarkozy le-a spus fotografilor si jurnalistilor ca doreste sa fie lasat in pace.