Incidentul din calificarile pentru "Hungaroring" a lasat urme adinci: spaniolul Alonso a pierdut prima pozitie pe grila de start la "masa verde" si implicit cam orice sansa de a cistiga cursa. Desi Hamilton a dezvaluit ca el este de fapt vinovat pentru situatia creata, prezentind scuze intregii echipe, Fernando Alonso nu poate trece peste episod.

"Nu imi mai vorbeste. Eu ma pot impaca cu aceasta situatie si nu am sa fac nimic special ca sa o schimb. Mi-am prezentat deja scuze intregii echipe!", se apara Hamilton.

In calificarile pentru Marele Premiu al Ungariei, Fernando Alonso l-a obstructionat citeva secunde pe Hamilton, impiedicindu-l sa parcurga un ultim tur. Dupa cursa, Hamilton a recunoscut ca la originea incidentului s-a aflat chiar el, pentru ca - intr-un moment anterior - nu respectase strategia echipei si nu ii permisese lui Alonso sa iasa primul pe circuit.

Desi a prezentat scuze, Hamilton nu putea repara nimic - Alonso a plecat din cursa de pe locul 6 si tot ce a putut salva a fost sa ocupe locul 4. "Toata lumea stie ca la Hungaroring e ca la Monte Carlo - este foarte greu sa faci depasiri...", a spus spaniolul, cu amaraciune. Alonso, campion mondial in ultimele doua editii, este acum la 7 puncte in urma lui Hamilton.

Dupa Marele Premiu al Ungariei, Fernando Alonso evoca plecarea: "Nu stiu ce voi face la anul". A spus-o cotidianului Marca pe un ton din care se intelegea cit de mult isi doreste sa plece la alta echipa...

Patronul McLaren Mercedes, Ron Dennis a adoptat o pozitie dura: "Ambii piloti au contracte de respectat. Vor trebui sa respecte toate clauzele. Pentru ca asta inseamna un contract!" Totodata, Ron Dennis a recunoscut tensiunile critice din interiorul echipei.