Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a semnat contractul de consultanta pentru angajarea serviciilor unui consultant financiar pentru privatizarea societatii Antibiotice Iasi cu firma AT Kearney GmbH, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei. Valoarea contractului de consultanta este de 345 de mii de euro, fara TVA.

In luna martie a acestui an AVAS a transmis spre publicare in Monitorul Oficial, anuntul de participare la procedura de atribuire a contractelor de achizitie publica privind servicii de consultanta financiara pentru stabilirea strategiei de privatizare a Antibiotice Iasi.

Anuntul a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice - SEAP (www.e-licitatii.ro) si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Pana la data limita de depunere a ofertelor, respectiv vineri 20 aprilie 2007, AVAS a inregistrat doua oferte din partea AT Kearney GmbH si a consortiului Alpha Bank. Cum ofertele tehnice ale celor doua companii interesate au fost identice, raspunzand solicitarilor din caietul de sarcini, negocierile s-au purtat doar pe marginea ofertei financiare a ofertantilor.

Spre deosebire de consortiul Alpha Bank, AT Kearney GmbH a inaintat o oferta mai mica decat plafonul stabilit prin caietul de sarcini pentru achizitia serviciilor de consultanta, fixat la valoarea de 350 de mii euro fara TVA, firma castigand contractul de consultanta pentru Antibiotice Iasi.

In luna septembrie a anului trecut, AVAS a selectat compania de evaluare Darian pentru furnizarea de servicii de evaluare a producatorului de medicamente in vederea privatizarii, iar pana la sfarsitul lunii octombrie 2006, termenul limita pentru depunerea scrisorilor de intentie neangajante pentru privatizarea Antibiotice, AVAS a primit 22 de documente.

Un numar de 12 scrisori de intentie au fost depuse de catre fonduri de investitii, iar alte sapte oferte au venit din partea unor companii din domeniul farmaceutic. Alte trei scrisori de intentie au fost depuse de catre distribuitori de medicamente.