Reprezentantii Colegiului Medicilor Bucuresti au ajuns la concluzia ca doctorii care l-au operat pe Patriarhul Teoctist nu au facut nici o eroare medicala. Decizia finala in ceea ce priveste acuzatiile care le sunt aduse medicilor de la Fundeni va fi luata insa de Colegiul National al Medicilor, institutia care va prelua ancheta.

Dosarul privind circumstantele mortii patriarhului trece de la Colegiul Medicilor Bucuresti la Colegiul National, pentru ca unul dintre medicii vizati, profesorul Ionel Sinescu este membru al Colegiului Bucuresti si, potrivit legii, nu poate fi cercetat de colegii sai.

Presedinte Colegiul Medicilor, Sorin Oprescu, a declarat ca nu sunt intrunite elementele pentru abateri de la deontologie sau de la buna profesie si ca este exclusa posibilitatea de malpraxis.

Patriarhul Teoctist a murit luni pe 30 iulie, la scurt timp dupa ce suferise o interventie chirurgicala la prostata. Colegiul medicilor s-a autosesizat dupa ce in presa au aparut articole in care Nicolae Ursea, medicul personal al patriarhului, declara ca operatia nu era necesara.