Immoeast a anuntat ca dispune, pina in 2010, de un buget de peste 700 de milioane de euro. Cele mai importante proiecte sint parcul de afaceri S-Park, achizitionat pentru 101,5 milioane de euro, Iride Business Park, Polus Center Cluj si Polus Center Constanta.

Un alt jucator important pe piata locala a investitiilor imobiliare este fondul austriac Europolis, care detine 35 de proprietati in Romania, Austria, Cehia, Ungaria, Polonia, Croatia, Rusia si Ucraina. Anul acesta, fondul a achizitionat cu 90 de milioane de euro primele doua cladiri de birouri de la Sema Park.

Grupul britanic de investitii Equest Balkan Properties detine opt proprietati, portofoliul fiind evaluat la circa 160 de milioane de euro. EBP a cumparat anul acesta Modul Shopping Center, dupa o tranzactie de opt milioane de euro.

Investitiile fondului britanic Fabian Romania Property Fund se ridica la 70 de milioane de euro, totalizind peste 70.000 de metri patrati de spatii de birouri in Capitala si 850 de apartamente in Bucuresti si Timisoara.

Integral in Cotidianul