"Sunt multi tineri care, intre timp, au capatat posibilitati materiale pentru a-si cumpara casele sau au posibilitatea sa foloseasca credit ipotecar.

Ei doresc sa-si cumpere casele, ceea ce este foarte util, deoarece banii se reintorc si cu aceste sume putem sa continuam intr-o maniera consistenta programul de locuinte cu caracter social", a spus Tariceanu.

Prevederea care permite cumpararea acestor locuinte fara conditionari legate de varsta a fost aprobata, marti, de Guvern, prin ordonanta.

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely, a declarat, la finalul sedintei de Guvern, ca noile reguli privind locuintele pentru tineri au fost negociate aproape un an cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, care finanteaza programul constructiei de locuinte cu un imprumut de 140 milioane euro.

"Am negociat cu ei aproape un an de zile pana cand i-am lamurit ca este o solicitare justificata ca, dupa cinci ani, tinerii care au posibilitate si doresc aceste locuinte sa le poata cumpara", a spus Borbely. Banca a fost de acord cu conditia ca locuintele sa nu poata fi revandute pentru o perioada de cinci ani de la cumparare.

Numarul locuintelor inchiriate in intervalul 2001-2002 si care pot fi deja vandute tinerilor se ridica la circa 2.100 unitati.

Sumele obtinute din vanzarea locuintelor vor fi incluse intr-un fond special si utilizate pentru constructia altor locuinte destinate tinerilor.