Trei opere ale lui Pablo Picasso, doua tablouri mari si un desen, furate in februarie din locuinta pariziana a nepoatei pictorului spaniol au fost gasite marti de politie, a, relateaza AFP, citand avocatul familiei.

Operele in valoare de peste 50 de milioane de euro, sunt ‘aparent intr-o stare buna', a declarat avocatul nepoatei pictorului, Olivier Baratelli

Furtul operelor lui Picasso a avut loc la domiciliul parizian al Dianei Widmaier-Picasso, nepoata pictorului, in noaptea de 26 spre 27 februarie.

Cele doua tablouri sunt 'Maya cu papusa', un tablou de 60X40 cm datat din 1938 reprezentand-o pe Maya, una dintre cele doua fiice ale pictorului cu Marie-Therese Walter, si ‘Portretul Jacquelinei’ (170X150), cea de-a doua sotie a lui Picasso, datat din februarie 1961. Cea de-a treia opera reprezinta un desen ‘Marie-Terese la 21 de ani’.

Operele furate sunt foarte cunoscute pentru a putea fi vandute pe piata de arta la adevarata lor valoare, scrie AFP.

Un alt furt de tablouri a avut loc in Franta duminica trecuta.

Oameni mascati si inarmati au furat din Muzeul de Arta Jules Cheret din Nice patru tablouri, doua de Bruegel, un Sisley si un Monet. Aceste tablouri nu au fost inca recuperate