Atacantul Marius Niculae a primit miercuri, din partea unui tribunal federal, dreptul de a evolua in Prima Liga din Scotia pentru echipa Inverness FC.

Niculae, jucator ramas liber de contract dupa incheierea intelegerii cu Mainz, a ajuns in aceasta vara la Inverness, dar nu a evoluat in nicio partida pentru noua sa echipa din cauza sistemului legislativ din Scotia care obliga toti fotbalistii straini sa obtina un permis de munca.

Romanul a fost supus unei audieri de o ora, el raspunzand in acest timp intrebarilor venite din partea judecatorilor. Printre altele, Niculae a mentionat ca a ales sa joace in Scotia deoarece aici isi poate demonstra valoarea si poate reveni in lupta pentru un loc in echipa nationala a Romaniei, in tricoul careia a jucat deja de 28 de ori.

"Acum pot sa ma concentra la a da tot ce am mai bun pentru echipa. Le sunt foarte recunoscator tuturor celor care m-au sustinut. Sper sa-i rasplatesc cu goluri", a spus Niculae dupa aflarea deciziei.

Inverness a debutat in SPL cu o infrangere pe teren propriu, 0-3 cu Glasgow Rangers, iar sambata va intalni in deplasare, in runda a doua, pe Motherwell.